معرفی 15 استارت آپ موفق ایرانی
1. دیجیکالا
قبلا در مقالههای بوم مدل کسب و کار و شخصیت برند، درمورد شیوه کار و برندینگ دیجیکالا صحبت کرده بودیم. شعار اصلی بنیانگذاران دیجیکالا، «استفاده از فناوری برای خلق تجربهی خوشایند خرید برای مشتریان» است. این فروشگاه اینترنتی که سال ۱۳۸۵ شروع به کار کرده، حالا به یکی از محبوبترین استارت آپ های موفق ایرانی تبدیل شده است.
ایدهی اولیهی سایت دیجیکالا نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی بود که با تصمیم مدیران اصلیاش، به فروشگاه اینترنتیِ همان کالاهای دیجیتال تبدیل شد. با گذشت زمان، فروش وسایل غیردیجیتالی مثل لوازم بهداشتی و دیگر کالاهای موردنیاز مردم به مأموریت استارتآپ دیجیکالا اضافه شد. برندی که حالا قصد دارد در صنعت تجارت الکترونیک، بهترین پلتفرم در خاورمیانه باشد و یک میلیون کسبوکار ایرانی را به بازار ۲۰۰ میلیون نفری منطقه وصل کند.
جالب است بدانید که دیجیکالا به عنوان یکی از بزرگترین استارت آپهای ایرانی در بحث انبارداری هم در خاورمیانه مطرح شده است. انبارهای دیجیکالا با مساحت ۹۵ هزار مترمربع، میتوانند ۶ میلیون کالا را انبار کرده و روزانه ۸۵۰ هزار کالا را پردازش کنند. وجود این انبارها در همه جای ایران، خدماترسانی بینظیر را برای این برند فراهم کرده است.
دلایل موفقیت استارتآپ دیجیکالا
تحویل محصولات با کیفیت
مقرون به صرفه بودن سفارش
مشاوره به مشتریان
تنوع محصولی بالا
ارسال سریع
ضمانت بهترین قیمت
تضمین اصل بودن کالا
ارائه نظرات کاربران درمورد تمامی کالاهای موجود
2. اسنپ
سال 2010 بود که نام Uber، بزرگترین شرکت تاکسیرانی دنیا سر زبانها افتاد. و خب، خیلی هم دور از انتظار نبود که ایدۀ راهاندازی چنین استارتآپی به ایران هم برسد.
سال ۱۳۹۳ بود که «شهرام شاهکار» دانشجوی مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد، اولین استارت آپ حملونقل عمومی در ایران را تأسیس کرد. «اسنپ» از همان ماههای ابتدایی تولدش توانست با ساخت یک اپلیکیشن کارآمد، رانندهها و مسافرهای زیادی را جذب کند.
از طرف دیگر، ارائهی خدماتی با کیفیت بالا و قیمت پایین و البته پشتیبانی قوی، باعث شد این برند در شهرهای ایران جا بیفتد و در دل مردم جا باز کند.
از همان سال ۱۳۹۳ تا به امروز، اسنپ توانسته با میانگین رشد ماهیانهی ۱۰۰ درصدی، به یکی از نامهای اصلی در حوزۀ تجارت الکترونیک و جزء استارت آپهای موفق ایران تبدیل شود. وجود درآمد تضمینی و پاداشهای ماهانه و هفتگی، ساعت کاری دلخواه، مزایا و خدمات باشگاه رانندگان از دلایل اصلی محبوبیت این استارت آپ موفق ایرانی در این سالها بوده است.
با استفاده از این سوپراپلیکیشن میتوانید علاوه بر درخواست خودرو، موتور و وانت از خدمات دیگری (مثل خرید از سوپرمارکتها، سفارش غذا، مشاورهی پزشکی، خدمات سفر و غیره) هم استفاده کنید.
دلایل موفقیت استارتآپ اسنپ
تبلیغات گسترده و وسیع
ثبتنام رایگان راننده و مسافر
اشتغالزایی سریع و راحت
ارزانتر بودن کرایهها برای مسافرین
کمیسیون پایین برای رانندگان
امنیت مسافر و راننده
3. آپارات
اگر خاطرتان باشد، سال 1388 یوتیوب به دلیل پخش ویدئوهای مربوط به اعتراضات فیلتر شد. دقیقاً از همان زمان، خلأ یک سایت اشتراک ویدئوی بومی در کشورمان احساس شد. این شد که ۲۳ بهمن ۱۳۸۹ «محمد مهدی شکوری مقدم» سایت آپارات را به عنوان جایگزین یوتیوب در ایران تأسیس کرد.
این سرویس اشتراکگذاری ویدئو که توسط گروه «صباایده» طراحی و اجرا شد، بعد از یک سال نسخهی اندروید خود را عرضه کرد. پس از آن در دی ماه ۱۳۹۱، تعداد بازدید روزانهی ویدئوهای آپارات، برای اولینبار از مرز یک میلیون گذشت. همین باعث شد شهرت این برند خیلی بیشتر از قبل شود.
با گذشت زمان، آپاراتیها نوآوریِ بیشتری چاشنی کار خود کردند. این سرویس از سال 1394 با ارائهی امکان زیرنویس، پخش زنده و برگزاری مسابقات مختلف، مجدداً سر زبانها افتاد و تا به امروز، همچنان به فعالیت و رشد در فضای دیجیتال ایران ادامه میدهد.
دلایل موفقیت استارتآپ آپارات
سرعت بالا
امکان کسب درآمد
ترافیک اینترنتی نیمبها
قابلیت دنبال کردن و دنبال شدن
4. کافهبازار
ایدۀ ساخت اپلیکیشن «کافهبازار» یا همان «بازار» خودمان بهمن ۱۳۸۹ با تلاش تیمی از فارغالتحصیلان و دانشجویان ایرانی شکل گرفت. این ایدۀ ناب و کاربردی همان زمان توسط شرکت «آوای همراه هوشمند هزاردستان» پیادهسازی و اجرا شد.
استارتآپ کافهبازار بستر کاملی از خدمات، محتوا و محصولات دیجیتال را برای کاربران اندرویدی در ایران ارائه میدهد. مأموریت اصلی این اپلیکیشن، عرضهی برنامهها و بازیهای اندرویدی در ایران است. الحق و الانصاف بازار تا این لحظه توانسته میزبان خوبی برای توسعهدهندههای بازی و اپلیکیشن باشد.
بر اساس گزارش سالانهی این برند در سال 1399، بازار ۱۳۰ هزار اپلیکیشن کاربردی و ۳۱ هزار بازی در اختیار کاربران قرار داده و به عنوان یک استارت آپ موفق ایرانی شناخته شده. جالب اینجاست تعداد دانلود و بهروزرسانی بازی و اپلیکیشن در همین سال به عدد ۱/۶ میلیارد رسید که واقعاً قابل توجه است.
دلایل موفقیت استارتآپ بازار
برنامهها و بازیهای متنوع
خدمات پرداخت آسان
قابلیت «بازار کودک»
معرفی محتوای گلچین شده از سوی تیم سردبیران کافهبازار
پشتیبانی در تمام روزهای هفته
5. الوپیک
در سالهای اخیر، کمتر استارت آپی مثل الوپیک اینقدر سریع رشد کرده است. این برند که در سال 1395 متولد شد، حالا یکی از استارت آپ های موفق ایران است و بیش از ۲۳۰ نفر کارمند و حدود ۱۰۰هزار سفیر دارد.
«مهدی نائبی» مدیرعامل الوپیک در ابتدا یک سرویس اینترنتی به نام «کوئیک ویک» را در لندن تأسیس کرد. این پلتفرم به مردم لندن کمک میکرد رویدادها یا همان ایونتهای این شهر را پیدا و در آن ثبتنام کنند. نائبی حتی برای خلق برندی جدید به آمریکا هم رفت، اما در نهایت تصمیم گرفت به ایران بیاید و سرنوشتش او را به الوپیک رساند.
الوپیک اپلیکیشن سفارش پیک موتوری است. با ورود به این اپلیکیشن میتوانید در کمترین زمان برای ارسال بستهی خود درخواست پیک موتوری ثبت کنید.
دلایل موفقیت استارتآپ الوپیک
قابلیت دنبال کردن حرکت پیک روی نقشه
پایین بودن هزینهی الوپیک نسبت به دیگر پیکها
بالا بودن تعداد سفیر در شهرها
6. علیبابا
«مجید حسینینژاد» و «نیما قاضی» در سال ۱۳۹۰ با فروش حضوری بلیط هواپیما کار خود را شروع کردند. اما این فقط یک شروع برای رؤیاپردازی آنها بود. آنها میخواستند برای هر ایرانی با هر سطح درآمدی یک تجربهی لذتبخش سفر فراهم کنند.
این شد که اپلیکیشن «علیبابا» در سال 1393 با شعار «سفری باکیفیت، آسان و مطمئن» تأسیس شد. در حال حاضر این برند زیرمجموعهی هلدینگ «توشا» (توسعه تجربه شایسته سفر) است.
این استارت آپ موفق ایرانی حالا توانسته رتبهی یک فروش بلیط را در ایران کسب کند. برای سفر با هواپیما، قطار، اتوبوس، تور و یا حتی برای اقامت در برخی کشورهای خارجی میتوانید روی اپلیکیشن علیبابا حساب کنید.
دلایل موفقیت استارتآپ علیبابا
خرید بلیط به صورت شبانهروزی
قابلیت استرداد کاملاً آنلاین بلیط
پوشش 100 درصدی همه مسیرهای هوایی و ریلی
پشتیبانی 24 ساعته در همه ایام سال توسط تیم 150 نفره مرکز تماس
ارائه قیمتهای رقابتی به همراه تضمین بلیطهای چارتری
7. جابینجا
اسم «جابینجا» وقتی سر زبانها افتاد که «محمدرضا خانی» مدیرعامل و مؤسس این استارتآپ، موفق شد در هشتمین جشنواره وب و موبایل ایران، تندیس بهترین سایت اشتغال و کاریابی ایران را دریافت کند.
همانطور که از اسم این استارتآپ مشخص است، جابینجا شروع به کار کرد تا بتواند کارجویان را به موقعیتهای شغلی موردعلاقهشان برساند. با جستجو در آگهیهای استخدام جابینجا میتوانید رزومۀ خود را برای ۳۰۰۰ شرکت معتبر ایرانی بفرستید.
دلایل موفقیت استارتآپ جابینجا
قابل پیگیری بودن وضعیت رزومه
قابلیت ساخت رزومهی استاندارد توسط رزومهساز جابینجا
دریافت آگهیهای استخدام جدید بلافاصله پس از انتشار از طریق ایمیل
8. دیوار
استارتآپ «دیوار» از سال ۱۳۹۲ با هدف خریدوفروش بدون واسطهی آنلاین شروع به کار کرد. امتیاز این اپلیکیشن متعلق به شرکت «آگه پردازان هوشمند» است.
کاربران دیوار با درج آگهی وسایل نو یا دستدوم خود در این اپلیکیشن میفروشند. یا میتوانند کالاهای موردنیاز خود را با این اپلیکیشن خریداری کنند.
اپلیکیشن اندرویدی دیوار در سالهای اخیر با بیش از ۲۱ میلیون نصب در موبایلهای اندرویدی با استقبال خوبی مواجه شده است. حالا خدمات انتشار و جستوجوی آگهی دیوار در بیش از ۲۰۰ شهر ایران فعال است.
دلایل موفقیت استارتآپ دیوار
وجود وسایل نقلیه، املاک، لوازم خانه و آشپزخانه و هر نوع کالای دیگر در دستهبندیهای این اپلیکیشن
داشتن موتور جستجوی قدرتمند برای پیداکردن کالا و یا خدمات خاص
اعتماد بالای مردم نسبت به خریدوفروش در دیوار
استارتاپ های موفق ایرانی: دیوار
9. تپسی
یادتان هست درمورد ریبرندینگ تپسی و لوگوی جنجالیاش صحبت کردیم؟ با اینکه تپسی دو سال پس از اسنپ شروع به کار کرد، اما توانست با ارائهی سرویسهای متنوع و کارآمد، وارد استارت آپ های موفق ایرانی شود. داستان تپسی بهمن 1394 شروع شد. زمانی که «میلاد منشیپور»، «حمید مهینی» و «هومن دمیرچی» ایدهی اولیهی آن را شکل دادند.
پس از شکلگیری ایدهی اولیه، یک تیم دهنفره از برنامهنویسان متخصص کشور در سال 1395 اپلیکیشن تپسی را طراحی و پیادهسازی کردند. با گذشت زمان این استارتآپ رشد سریعی داشت و حالا در اغلب استانهای کشور فعال است.
برند تپسی در تلاش است سفرهای درونشهری را راحتتر، امنتر و ارزانتر کند. پدیدآورندگان این برند معتقدند «هوشمندی» باید مهمترین عامل تمایز تپسی باشد. البته تعریف آنها از هوشمندی، استفاده از فناوری نیست. بلکه این مأموریت را دارند که همهی کارهایشان مثل راهحلیابی، تصمیمگیری، برنامهریزی و… باید هوشمندانه باشد.
دلایل موفقیت استارتآپ تپسی
درآمد بیشتر برای راننده
ساعت کاری منعطف
امنیت و کیفیت بالای سفر
در دسترس بودن در اغلب شهرهای کشور
10. شیپور
سایت «شیپور» یک سال قبل از رقیب اصلیاش دیوار، از مرداد ۱۳۹۱ با موضوع نیازمندیهای آنلاین شروع به کار کرد. مأموریت اصلی این استارتآپ هم مثل دیوار، وصل کردن خریدار و فروشنده به صورت مستقیم بود. نام و برند تجاری شیپور متعلق به شرکت «نت تجارت اهورا» است.
این اپلیکیشن امکان خریدوفروش انواع کالاها از خودرو گرفته تا لوازمخانگی را در 110 شهر کشور فراهم کرده است. بنابراین اگر به دنبال کالا و خدمات در شهر خودتان هستید، میتوانید شهرتان را انتخاب کنید. سپس به لیستی از آگهیهای آن شهر دسترسی پیدا میکنید.
دلایل موفقیت استارتآپ شیپور
تنوع بالای کالاها در دستهبندیهای این اپلیکیشن
وجود بازار پررونق خرید و فروش در اکثر شهرهای ایران
11. نماوا
تا همین چند سال پیش تماشای آنلاین فیلم و سریال برای ما ایرانیها مثل رؤیای دستنیافتنی بود. اما افزایش سرعت اینترنت باعث شد استریم (یا تماشای) آنلاین ویدئو برای ما هم امکانپذیر شود.
استارتآپ «نماوا» یکی از اولین نامهایی است که در زمینهی سرویس آنلاین پخش فیلم و سریال شروع به کار کرد. این سرویس در سال 1393 توسط شرکت «شاتل» راهاندازی شد و خیلی زود رشد قابل توجهی کرد.
حالا شما با خرید اشتراک این سایت میتوانید به حجم عظیمی از سریالها، فیلمها و انیمیشنهای ایرانی و خارجی دسترسی پیدا کنید. علاوه بر بخش ویدئویی، بلاگ نماوا نیز مقالاتی مثل نقد و بررسی فیلمها، اخبار روز دنیای سینما و… را ارائه میدهد.
دلایل موفقیت استارتآپ نماوا
آرشیو قابل قبول از آثار سینمایی و سریالی ایران و جهان
کیفیت و رزولوشن بالای تصویر در هنگام تماشای فیلم
سرعت بالای بارگذاری محتوا
رابط کاربری ساده و چشمنواز
12. فرادرس
استارت آپ های موفق ایرانی آنقدر متنوع هستند که در هر زمینه و حوزهای نامهای آشنایی به ذهن ما میرسد. «فرادرس» یکی از این نامهاست که با هدف ایجاد دسترسی آسان، همیشگی و همگانی به دانش آکادمیک و تخصصی شروع به کار کرد.
این سایت در سال ۱۳۸۷ با انتشار آموزشهایی با موضوع هوش مصنوعی و برنامهنویسی راهاندازی شد. فرادرس پس از سه سال در چهارمین جشنواره وب ایران، به عنوان بهترین پروژه آنلاین آموزشی ایران انتخاب شد.
این استارت آپ موفق ایرانی در حال حاضر ادعا میکند بزرگترین دانشگاه آنلاین ایران است. گفتنی است که بیش از ۶۰۰ هزار دانشجو در سراسر جهان از آموزشهای فرادرس استفاده میکنند.
شعار این برند این است که دانش ماندگارترین ابزار تغییر محسوب میشود. فرادرس قصد دارد با تمرکز بر گسترش سطوح آموزش دانشگاهی، نقشی در این تغییر ایفا کند.
دلایل موفقیت استارتآپ فرادرس
قابلیت یادگیری موضوعات مختلف علمی و فنی در اغلب رشتهها
دسترسی ساده و نامحدود به محتوای آموزشی
هزینهی پایین دورههای آموزشی در مقایسه با رقبا
13. ترب
استارتآپ «ترب» از سال ۱۳۹۳ با هدف شفاف کردن قیمتها توسط چند تن از دانشجویان دانشگاه شریف شروع به کار کرد. در حال حاضر این سامانه تحت مالکیت شرکت «فنگستران پیشرو بازار» قرار گرفته است.
موتور جستجوی ترب میلیونها کالا را از بیش از ۱۰ هزار فروشگاه معتبر ایرانی جمع کرده تا مردم بتوانند در کمترین زمان، بهترین قیمت را پیدا کنند. البته اینجا فروشگاههای اینترنتی هم میتوانند به تعداد زیادی خریدار دسترسی پیدا کنند.
فروشندهها برای ثبت محصولشان در ترب باید از فیلتر کارشناسان این سامانه بگذرند. بعد از ثبت، بهازای هر کلیک خریداران، مبلغی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ تومان بر اساس قیمت محصول از شارژ فروشندهها کم میشود. اگر شارژ آنها صفر شود، از طریق پیامک و ایمیل مطلع میشوند و تا زمان شارژ مجدد، کالای آنها در نتایج ترب وجود نخواهد داشت.
دلایل موفقیت استارتآپ ترب
صادقانه و حقیقی بودن قیمت هر محصول در هر فروشگاه
وجود تعداد بالای فروشگاهها در این پلتفرم
تبلیغات مناسب و گسترده در فضای دیجیتال
14. آچاره
«آچاره» نامی جدید در میان استارت آپ های موفق ایرانی است که توسط شرکت «ساناگسترسبز» در سال 1395 تأسیس شد. دلیل رشد سریع آچاره، ایدهی جدید و کاربردی آن بود. کاربران این اپلیکیشن میتوانند در هر ساعتی از شبانهروز، هر خدمتی را که در منزل نیاز دارند سفارش دهند.
از نظافت و پذیرایی گرفته تا بازسازی و دکوراسیون منزل در آچاره قابل سفارش است. رفع دغدغههای خدمات منزل، تحول در زمینهی خدمات منزل و ایجاد اشتغال برای فنیکاران از شعارها و اهداف این استارتآپ است.
دلایل موفقیت استارتآپ آچاره
تأیید صلاحیت نیروی خدماتی و گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد آنها
سرعت بالای خدمترسانی
تنوع زیاد در نوع خدمات قابل سفارش
15. فیلیمو
«فیلیمو» یا «آپاراتفیلیمو» تقریباً همزمان با نماوا در بهمن 1393 شروع به کار کرد. به ادعای مؤسسین این استارتآپ، فیلیمو اولین سامانه VOD اشتراکی ایرانی است. این سرویس هم مثل آپارات محصولی از شرکت «فناوران ایدهپرداز صبا» است.
فیلیمو حالا بیش از ۴۰۰ هزار کاربر فعال ماهانه دارد و در ماه ۴۵۰ میلیون دقیقه محتوای ویدئویی در این پلتفرم تماشا میشود.
از نوآوریهای این استارت آپ موفق ایرانی این بوده که در مرداد ۱۳۹۹ سختافزاری با نام «فیلیمو باکس» معرفی کرد. این محصول به کاربران اجازه میدهد فیلمهای فیلیمو را در تلویزیونهای خود با کیفیت 4k تماشا کنند. درست مثل نماوا، کاربران برای دسترسی به محتوای فیلیمو باید اشتراک بخرند.
دلایل موفقیت استارتآپ فیلیمو
دسترسی به بیش از 20 هزار فیلم و سریال ایرانی و خارجی با دوبله و زیرنویس اختصاصی
دانلود درون برنامهای فیلمها و تماشای فیلم در گالری آفلاین
مشاهده فیلم بدون تبلیغات
استارت آپ های مورد نیاز ایران
امروزه مزیتهای داشتن شغل آزاد، خیلیها را وسوسه کرده که کسبوکار خودشان را راه بیندازند. علاوه بر آزادی که خواهید داشت، داشتن استارتآپ خودتان موجب رضایت شغلی بیشتر میشود. اگر شما هم به فکر این هستید که استارتاپ خودتان را راه بیندازید، باید یک ایده نو و ناب داشته باشید تا خودتان را در بازار متمایز نشان دهید. اینجا ما چند ایده جذاب برایتان آوردهایم که برای استارتاپ های مورد نیاز ایران میتواند مفید باشد.
محتوای آموزشی ارائه دهید.
امروزه والدین توجه زیادی به آموزش فرزندانشان میکنند و دوست دارند بچههایشان مهارتهای مختلفی یاد بگیرند. البته این میل به آموزش و یادگیری فقط مختص بچهها نیست؛ افراد در سنین مختلف دنبال یاد گرفتن چیزی هستند که برایشان مفید باشد. ارائه مطالب آموزشی مفید میتواند ایده خوبی برای استارتاپ های ایرانی باشد.
سرمایهگذاری روی غذاهای گیاهی
حتما شما هم در اطراف و نزدیکان خود، خیلیها را میبینید که یا گیاهخوار شدهاند و یا رژیمهای گیاهخواری دارند. پس فکر کردن به راهاندازی استارت آپ مواد غذایی بر پایه گیاهی میتواند ایده خوبی باشد و به کمک آن به یک استارت آپ موفق ایرانی تبدیل میشوید.
تولید محصولات و لوازم مخصوص حیوانات خانگی
امروزه اکثر خانوادهها حیوان خانگی دارند؛ پس تامین لوازم و محصولات آنها میتواند ایده خوبی برای راهاندازی استارت آپ موفق ایرانی باشد. از آنجایی که اکثر آنها از خارج وارد میشود، اگر بتوانید محصولات خوبی را در داخل تولید کنید و با قیمت مناسبتری بفروشید، حتما استقبال میشود.
کتابهای الکترونیکی تولید کنید
قیمت کاغذ و در نتیجه کتاب سرسامآور شده. به همین خاطر مردم به استفاده از کتابهای الکترونیکی روی آوردهاند. حالا اگر شما خودتان ناشر و فروشنده این کتابها باشید، ببینید چه سودی میکنید.
فضای کاری مشترک ایجاد کنید
دورکاری توجه خیلی از صاحبان کسبوکارها را به خود جلب کرده و از آن استقبال خوبی کردهاند. روی ایده ایجاد فضای کار مشترک مدرن فکر کنید و ببینید چقدر جای پیشرفت دارد. کافیست فقط محل مناسبی را انتخاب کرده و فضای آرام و امکانات خوبی را برای آن در نظر بگیرید. البته کافههایی هستند که فضای کار اشتراکی دارند، اما تخصصی نیست و خیلیها تمایلی به استفاده از آن ندارند. اگر جایی مخصوص این کار باشد، حتما موفقتر میشود.
رمز موفقیت استارت آپ های موفق ایرانی
اگر به تاریخچهی استارت آپ های موفق ایرانی نگاه کنیم، میبینیم خلاقیت و ایدهی عالی رمز موفقیت اصلی آنها بوده است. البته در ادامهی مسیر، یادگیری از الگوی پیشرفت نمونههای خارجی و جذب سرمایهگذار اهمیت بیشتری پیدا میکنند.
خوشبختانه استارتآپها جایگاه خاصی در فرهنگ ایرانی پیدا کردهاند. انگیزهی کارآفرینی و نوآوری در ذهن اغلب جوانان ایرانی وجود دارد و این خیلی خوشحالکننده است.
البته به یاد داشته باشید که خیلی از استارت آپ ها شکست میخورند. چون یا خلاقانه نیستند یا در جذب سرمایهگذار موفق عمل نمیکنند. فراموش نکنید راهاندازی یک کسبوکار موفق تا حد زیادی به جلب رضایت مشتریانتان و تامین نیازهای آنها مربوط میشود. اگر دوست دارید بیشتر درباره انواع نیازهای مشتریان و نحوه تامین آنها بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله هرم مازلو را از دست ندهید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |