menusearch
khabar24.ir

بحران حاشیه‌نشینی را باید با نگاه ملی حل کرد

جستجو
جستجو
۱۴۰۳/۱۱/۳ چهارشنبه
(0)
(0)
بحران حاشیه‌نشینی را باید با نگاه ملی حل کرد
بحران حاشیه‌نشینی را باید با نگاه ملی حل کرد

عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی رئیس‌جمهور عنوان کرد : وقتی پای واژه «محرومیت» به میان می‌آید، ذهن‌ها بیشتر به سمت مناطق دورافتاده کشور می‌رود. اما به گواه آمارها وسیع‌ترین نمود محرومیت در قامت «حاشیه‌نشینی» کنار کلانشهرهای بزرگ و صنعتی کشور جا خوش کرده است.

 

🔹آمار ۲۶ میلیون نفری وزارت راه و شهرسازی از حاشیه‌نشینان کشور در سال ۱۳۹۹ یکی از شواهد این ادعاست. مسأله فقط در بعد آماری ماجرا خلاصه نمی‌شود. از لحاظ فرهنگی-اجتماعی نیز محرومیت متبلـــــــور در پدیـــــده حاشیه‌نشینی ابعاد پیچیده‌تری دارد.

 

🔹بدون بازنگری در مسیر توسعه ملی و فرآیند خلق ثروت عمومی ممکن نیست. زیرا پدیده «حاشیه‌نشینی» نه فقط محصول توزیع نامتوازن امکانات، که پیش از آن نتیجه عدم آمایش دقیق سرزمینی و نادیده‌انگاری استعدادهای سرزمینی در تعریف پروژه‌ها و توزیع امکانات است.

 

🔹این فرآیند به طور مستمر از آغاز صنعتی شدن ایران تاکنون باعث تمرکز امکانات در شهرهای بزرگ و خارج کردن جوامع محلی کوچک‌تر از چرخه تولید ثروت ملی شده است.